Balthasars skrin

Axel Bolvig: Balthasars Skrin

Forlaget Jelling 2008. ISBN nr.: 978-87-88444-41-4

Hvad ville de Hellige tre Konger hos det lille Jesusbarn? Hvordan i al verden kan dette spørgsmål få noget at gøre med Hesselager Kirke og Egeskov Slot på Fyn?

Den nu desværre afdøde kalkmaleri-ekspert Axel Bolvig brugte i sine seneste år sin enorme viden om kalkmalerier og symboler til at skrive en hæsblæsende krimi a la Da Vinci Mysteriet om Balthasars skrin. På mange kalkmalerier ser det ud som om Balthasars slet ikke vil række sit skrin frem og falde på knæ.

Hvorfor ikke? Universitetsprofessor Allan Baltzer når ved billedanalyser frem til en afsløring af skumle motiver hos historiens kendte personer fra de Hellige tre Konger, Herodes og Pilatus, til pave Benedikt XVI, Al Qaeda og en hemmelig dansk orden.

Den unge studerende Eva Marie beder Baltzer om hjælp, da hendes far, gartneren ved Egeskov Slot, findes død i slottets berømte labyrint. Og så går det ellers over stok og sten i denne spændende og vilde historie, med masser af billedtolkning og symboler, der giver viden om kalkmalerier og legenderne om kongerne – men ind imellem ved man dårligt, hvad der er fakta, og hvad der skrøne….

Bogen er udsolgt fra forlag, men kan lånes gennem biblioteket.

Link til nærmere omtale af bogen på Fyens Stiftstidendes hjemmeside 7. juni 2008  

balthasars-skrin